Jan van Seters. Countertenor.

Countertenor.

Zingen is uiteindelijk Jan’s eerste liefde. Als kind zong hij al op de lagere school. Vanaf zijn 16e zong hij als tenor jarenlang met veel plezier bij koren zoals het Dirkslands mannenkoor en Christelijk gemengd koor Jeduthun. Nadat hij bij Jeduthun ontdekt werd als countertenor heeft hij jarenlang zangles gehad van Liesbeth Franken en Hannah Ybeles Smit.

Hij zingt regelmatig bij projectkoren, zoals Ars Musica. Ook wordt hij regelmatig gevraagd om als solist te zingen bij diverse koren. Zo werkte Jan in 2019 mee aan concerten van het Gorkum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal waar hij als alt solo heeft gezongen in het Gloria van Antonio Vivaldi. Ook werkte hij mee aan de kerst cd  als altus. 
In 2019 werd hij ook gevraagd als projectzanger bij projectkoor Trinitati Cathedral Singers o.l.v. Trevor Mooijman. Hij mocht hierbij meewerken aan de Ridderdag van de Souvereine Militaire Hospitaalorde van Sint Jan van Jeruzalem, Rhodos en Malta associatie Nederland. Een bijzondere ervaring!

Jan organiseert, voornamelijk op Goeree-Overflakkee en Zeeland, ook zelf concerten in samenwerking met andere musici. Zo zingt Jan onder begeleiding van pianist en organist Jan Wisse in de koorkerk van Middelburg mini-concerten en PKN te Domburg bij de zomerconcerten. Uiteraard vindt u deze ook terug in zijn concertagenda

jan van seters countertenor tijdens concert

Hij heeft een masterclass gevolgd bij countertenor Sytse Buwalda en de tenor Arco Mandemaker. In 2003 heeft hij bij het solistenconcours in Zierikzee in de afdeling klassiek de 1eprijs gewonnen.

In oktober 2009 heeft hij een workshop gevolgd in Helmond bij het wereldberoemde mannenensemble The King’s Singers. Verder volgt hij regelmatig workshops van  o.a. de altus Peter de Groot in de Pieterskerk te Utrecht.

Interesse in een samenwerking of Jan inhuren als solist?

Repertoire.

Jan heeft een breed repertoire: van Renaissance tot hedendaagse muziek. Hieronder een kleine greep uit zijn repertoire. Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact opnemen met Jan.

Renaissance:
John Dowland
William Byrd
Robert Parsons
Thomas Campian
Michael Praetorius
Jan Pieterszoon Sweelink
Josquin Des Prez
Jacobus Clemens non Papa
Barok:
J.S.Bach
J.C.Bach
G.F.Handel
H. Purcell
H.Schutz
A.Vivaldi

Neem contact op.

Scroll naar boven