Over Jan.

Jan van Seters is countertenor, dirigent van de koren 'Laudate Dominum' en 'Joyfull Voices' en zangpedagoog.

BIOGRAFIE

Biografie Jan van Seters.

Jan van Seters (1967) is woonachtig in Ouddorp. Hij is getrouwd en heeft 1 dochter.

Al vanaf jonge leeftijd was Jan bezig met muziek. Hij zong op de lagere school in gelegenheidskoortjes. Vanaf zijn 16e is hij weer gaan zingen in diverse koren, onder meer bij het Dirkslands mannenkoor en Christelijk gemengd koor Jeduthun, waar hij soms als solist zong.

Nadat Jan van Seters als countertenor wordt ontdekt, volgt hij jarenlang zangles bij Liesbeth Franken en Hannah Ybeles Smit. Hij geeft regelmatig concerten, treedt op als solist bij koren, waaronder projectkoor ‘Ars Musica‘ en ad-hoc ensembles. Jan werkte mee aan concerten van het Gorkum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal waar hij solo heeft gezongen in het Gloria van Antonio Vivaldi. Ook werkte hij mee aan de kerst cd  als altus.  Dit jaar werd hij gevraagd als projectzanger bij projectkoor Trinitati Cathedral Singers o.l.v. Trevor Mooijman. Hij mocht meewerken aan de Ridderdag van de Souvereine Militaire Hospitaalorde van Sint Jan van Jeruzalem, Rhodos en Malta associatie Nederland.

​Hij volgde in de loop van de jaren diverse workshops en masterclasses, waaronder een workshop bij het wereldberoemde mannen-ensemble’ The Kings Singers’. Daarnaast volgde hij de vooropleiding van de Schumann academie afdeling klassieke muziek.

Sinds 2007 is Jan van Seters actief als dirigent. Hij dirigeerde o.a. bij een kerkkoor in Ouddorp en ‘Voice of Joy’ een interkerkelijk gemengd koor uit Rijnsburg. Momenteel heeft hij 2 koren onder zijn leiding staan: het Ouddorpse Christelijk gemengde koor ‘Laudate Dominum’ en dames-ensemble ‘Joyfull Voices’. Hij volgde de basiscursus dirigeren bij Michel Havenith in Zoetermeer en volgt regelmatig webinars van dirigent Rogier IJmker.

Hij is actief als zangpedagoog en geeft zangles aan diverse zangleerlingen. Ook heeft hij stemvorming aan koren. Momenteel neemt hij geen nieuwe zangleerlingen aan. Mocht dit veranderen, dan vindt u dit natuurlijk op deze website.

1993

Ontdekt als countertenor

Na jarenlang met veel plezier gezongen te hebben bij het Dirkslands mannenkoor en Christelijk gemengd koor Jeduthun wordt Jan door dirigent Mar van der Veer gestimuleerd om op zangles te gaan. Hier wordt hij ontdekt als countertenor.

1993

2003

1e plaats solistenconcours

Jan doet mee met het solistenconcours in Zierikze in de afdeling klassiek. Hij wint de 1e prijs.

2003

2003

Deelname aan masterclasses

Jan volgt masterclasses bij countertenor Sytse Buwalda en tenor Arco Mandemaker.

2003

April 2005 - 2013

Zangles bij Hannah Ybeles Smit

Na 12,5 jaar zangles te hebben gehad van Liesbeth Franken ging Jan op zangles bij zangpedagoog Hannah Ybeles Smit in Delfgauw.

April 2005 - 2013

Maart 2005 - heden

Projectkoor Ars Musica

In maart 2005 begint Jan met het zingen bij projectkoor ‘Ars Musica’, Tot 2007 heette dit koor nog ‘Sine Nomine’. Na 2007 is dit koor dus omgedoopt tot ‘Ars Musica’.

Het doel van dit projectkoor was om de klassieke muziek in de gereformeerde gezindte bekend te maken, waar het koor dan ook in geslaagd is.

Het koor heeft 2 tot 4 projecten per jaar waarbij ze in hoog tempo koormuziek van de 16e eeuw tot hedendaagse muziek instuderen.  

Maart 2005 - heden

2005

Vooropleiding Schumann academie

In 2005 volgt Jan de vooropleiding van de de Schumann academie afdeling klassieke muziek.

2005

2007 - 2016

Dirigent kerkkoor Ouddorp

Van september 2007 tot september 2016 was Jan verbonden als dirigent van een kerkkoor in Ouddorp.

2007 - 2016

Februari en Maart 2009

Basiscursus Dirigeren

in februari en maart 2009 volgt hij de basiscursus dirigeren bij Michel Havenith in Zoetermeer. Ook volgt hij webinars van dirigent Rogier IJmker.

Februari en Maart 2009

Oktober 2009

Workshop ‘The Kings Singers’

In oktober 2009 volgt Jan een workshop in Helmond bij het wereldberoemde mannenensemble The Kings Singers. Verder volgt hij regelmatig workshops van  o.a. de altus Peter de Groot in de Pieterskerk te Utrecht

Oktober 2009

September 2010

Oprichting ‘Vivace Spirito’

Met sopraan Liesbeth Keijzer, mezzo sopraan en panfluittiste Fryda Huizer,  en organist en pianist Arjan Huizer, vormde Jan de groep ‘Vivace Spirito’. In september 2010 gaven zij een concert in de St Michiel en St Goedele Kathedraal in Brussel.

September 2010

2011 - heden

Oprichting Joyfull Voices

Jan richt in 2011 het dames-ensemble Joyfull Voices op. In eerste instantie het dames-ensemble vooral bedoeld voor de beste zangleerlingen van Jan, maar inmiddels is Joyfull Voices verder ontwikkeld. Het dames-ensemble is inmiddels uitgebreid met zangeressen die geen zangleerling zijn.

Het ensemble zingt opwekking, Sela liederen en klassiek.  Er wordt gestreeft naar een zo hoog mogelijk niveau.

2011 - heden

Oktober 2011

Concertreis ‘Vivace Spirito’ naar Parijs

Na de positieve reacties op het concert in Brussel werd een tweedaagse concertreis naar Parijs georganiseerd. Hier zong ‘Vivace Spirito’ in de Amerikaanse Kerk in hartje Parijs. 

Oktober 2011

2013

Stabat Mater met Susan Prins

In 2013 heeft Jan het  ‘Stabat Mater’ van Pergolesi gezongen met de sopraan Susan Prins, waarbij ze werden begeleid door pianist Jan Wisse. Met Jan Wisse zingt Jan ook tot op heden in de koorkerk van Middelburg en PKN te Domburg bij de zomerconcerten.

2013

Januari 2015 - heden

Oprichting ‘Laudate Dominum’

In januari 2015 heeft Jan het Christelijk gemengd koor ‘Laudate Dominum’ opgericht. Het Ouddorpse koor staat onder leiding van Jan en wordt begeleidt door organist Elbert van Koppen. Het koor zingt psalmen, geestelijke liederen en gezangen en bestaat uit ongeveer 30 leden.

Januari 2015 - heden

Juli 2015 - Juni 2016

Dirigent van ‘Voice of Joy’

Van juli 2015 tot juni 2016 was Jan dirigent van het interkerkelijke gemengde koor ‘Voice of Joy’ uit Rijnsburg.

Juli 2015 - Juni 2016

2019

Medewerking Gorkum Boys Choir

Jan werkt mee als solist met het Gorkum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal. Zo zingt hij het Gloria van Antonio Vivaldi als alt. Ook werkt hij mee aan de kerst cd als altus. 

2019

2019

Projectzanger bij Trinitati Cathedral Singers

Dit jaar werd Jan gevraagd als projectzanger bij projectkoor Trinitati Cathedral Singers o.l.v. Trevor Mooijman. Hij mocht meewerken aan de Ridderdag van de Souvereine Militaire Hospitaalorde van Sint Jan van Jeruzalem, Rhodos en Malta associatie Nederland.

2019

2021 - heden

Koor Exodus kerk

Jan begint als dirigent bij het kerkkoor van de Exodus kerk. 

2021 - heden

2023 - heden

Dirigent van Sursum Corda

Sinds kort is Jan de dirigent van maar liefst 4 koren. Sinds begin 2023 is hij gestart als dirigent van het Dirkslandse Sursum Corda.

2023 - heden
Jaar ervaring als countertenor
Jaar ervaring als dirigent
Concerten gegeven in 2019
CV

Download Jan van Seters CV.

Klik op de knop hieronder om Jan’s CV te downloaden.

Neem contact op.

Scroll naar boven